Dag 9, vrijdag 10 januari, Zeedag

Vannacht is de klok weer een uur teruggezet en staan we weer op San Diegotijd. Een uur extra vandaag dus. 
Voor het ontbijt willen we naar de Orange Club, maar daar is het erg druk en het kan een kwartier tot een half uur duren voordat we aan de beurt zijn, dus gaan we naar de Lido. Om 10 uur willen we nl. een goede plek in de World Stage hebben voor de presentatie van Erin over A City on the Sea. We zijn nog wat vroeg en gaan bij de Lido pool, in de lekkere stoelen van gisteren, nog even zitten lezen. 

Om half 10 zijn we beneden, maar de deur is nog dicht. Even wachten in de Billboard ernaast en 5 minuten later kunnen we erin. Het is een heel interessant en leuk gebracht verhaal met een aantal sterspelers als de kapitein, de hotelmanager en natuurlijk Declan die overal voor ingezet kan worden lijkt het als het entertainment betreft, op het podium en een aantal dat hun verhaal doet op het scherm, eerder opgenomen. Het gaat over het leven aan boord en de werking van het schip. 

A City on the Sea van Youtube. Niet exact hetzelfde als bij ons, want een ander schip, maar wel grotendeels vergelijkbaar. De live stukken zijn anders, de "scherm"stukken zijn hetzelfde

Aan het eind komt een deel van de restaurantcrew binnenparaderen en staat er op het grote scherm: Thank you for sailing with us. Het is vandaag de laatste dag voor de mensen die alleen de Mexico-cruise doen.


We hebben al informatie gekregen over hoe het morgen gaat. Iedereen moet in San Diego van boord, uiterlijk om half 10, ongeacht of je verder meegaat of niet. Dan moet je door de Border Security, dus paspoort en ESTA mee en natuurlijk je keycard, maar dat is sowieso handig anders kun je je kamer niet meer in. Je mag niks meenemen aan land wat je gekocht hebt aan boord of in havens waar we gestopt zijn. Zoals wij het lezen blijkbaar nog geen t-shirt of petje. Bijzonder, nogal overdreven.

Na de presentatie gaan we eerst even een blokkie om op dek 2 en daarna lekker op ons balkon zitten, waar het weer goed warm is, ondanks dat het maar 16⁰ is buiten, maar we zitten in de zon en uit de wind.

Tussen de middag nog maar even vlug onder de douche en dan weer naar de Lido voor een lunch, maar daar is het hartstikke druk, dus lopen we door naar het zwembad en zien wel wat ervan komt. Er worden kleine smoothies en een mini ananasmuffin uitgedeeld. Ik heb niet echt honger en ben eigenlijk al tevreden. Ook hier is het vol, maar er zijn wel plekken aan de bar. Best leuk. Werken is het mooiste wat er is; ik kan er urenlang naar kijken 😂. We hadden nog 2 tegoedbonnen voor een Mariner's Cocktail, wat dat ook mag zijn, en die moeten uiterlijk vandaag ingeleverd worden. Jan neemt een biertje en ik de cocktail. De barman heeft het niet goed begrepen, of wij niet, en ik moet een cocktail van de kaart kiezen en dan wordt hij gewoon op de kamer geschreven. Op zich niet erg omdat we het Have it all-pakket hebben en we nooit aan de 15 drankjes, excl. koffie, thee, water, lemonade, icetea en jus d'O komen, maar ergens klopt er toch iets niet. Ik neem een piňa colada en die smaakt best.



Via de navigatorapp bestelt Jan weer een pizza, die we zo lekker vonden, maar doet per ongeluk Grand Central i.p.v. Central Park en dat 2x 😒 Het is een wereld van verschil. Deze vinden we echt niks en de helft gaat dan ook niet op helaas. 
Er komen activiteiten rond het zwembad en straks een film en dat is nogal lawaaiig, dus gaan we naar boven, naar de Crow's Nest, waar ik het verslag schrijf en we weer in onze boeken duiken. Heerlijk voor de oren hier. 



Later gaan we naar de hut waar Jan verder leest en ik op mijn telefoon een Netflixaflevering van La Palma kijk. Echt een serie die je niet kunt missen 😑, maar heerlijk om je verstand bij op nul te zetten. 

Om half 8 hebben we een dinerresrevering voor Tamarind en voor die tijd gaan we nog even wat drinken in de Billboard. Ik wissel de 2e bon in voor een Mariner Cocktail en deze jongen begrijpt het wel. Het is prosecco met iets van sinaasappel erdoor, schijfje sinaasappel, blaade munt. Blijkt later St. Gemaine elderflower (vlierbloesem) likeur te zijn. Erg lekker. Die gaat vast in de herhaling. 
Op dek 10 worden we bij Tamarind ontvangen door dames in Aziatische jurken. Onze tafel is nog niet klaar, dus even wachten in de fauteuils bij de bar. Eenmaal aan tafel worden we zeer vriendelijk bediend. We krijgen een hapje vooraf en ze vraagt waar we vandaan komen. Nederland. Oh, dan kennen jullie kroepoek wel. Het is dus kroepoek met verschillende dipjes. Knabbelt lekker weg. Vooraf hadden we de satay sampler; 5 kleine spiesjes met verschillende soorten vlees en garnaal. Een fractie te gaar, maar wel lekker. Als hoofdgerecht had Jan de crispy duck en ik de tempuragarnalen. Je kunt kiezen of je het pittig of mild wilt. Wij gaan voor pittig. Het smaakt heerlijk, maar mijn tempura is wat slobberig geworden doordat er lekkere saus overheen zit. Ernaast had er misschien minder mooi uitgezien, maar dan waren ze wel knapperig gebleven. Toe had ik de mango posset: mangosorbet met een kokosmacroon en mangopuree en Jan de passion fruit cloud.

Na het eten zijn we naar de kamer gegaan waar we Yellowstone gekeken hebben en na nog een paar bladzijden lezen gaat het licht uit.